Vart kommer era tyger från?

Vart köper ni era tyger från? 
Av Jennie

Hej! 

I mer än 50 år har vi köpt tyg via grossister och direkt från fabriker i Norden, Europa, Indien och Kina. För oss som familjeföretag är det viktigt med långsiktiga samarbeten med företag som delar våra värderingar och vi byter sällan leverantörer.

Vi har t.ex. köpt bomullsväv av samma indiska familjeföretag i Södra Indien i mer än 30 år. De väver den indiska bomullen av öko-tex certifierad bomull som färgas enbart med ekologiska färger. Våra Klädtyger köper vi av europeiska modeföretag i Holland, Tyskland och Italien och tack vare höga krav från EU är majoriteten av våra Klädtyger öko-tex certifierade. Vi har även GOTS-märkta och Ekologiska Klädtyger. Bomull köper vi från Indien och genom grossister som köper bomull med hög kvalitet från Turkiet. Våra Linnetyger är europeiska eller köpt från det indiska familjeföretaget som du kan läsa om tidigare i stycket.

Om du vill veta mer om ett specifikt tyg kan du kontakta oss här. Ange artikelnummer och vad frågan gäller så återkommer vi till dig i ett vändande mail. 

Med vänliga hälsningar, 
Alexandra 
Av Kundtjänst