Hur långa ska mina gardiner vara?

Hur räknar jag ut hur långa mina gardiner ska vara så att de inte blir för långa eller för korta? 
Av Clara

Hej! 

Det beror på om du vill hänga dina gardiner på en gardinstång eller gardinskena i taket så vi skickar med svar för alla alternativ. Det bästa är om gardinstången eller gardinskenan är på plats när du ska börja mäta. Använd gärna en måttstock eller stålmåttband när du mäter för bästa resultat, och kontrollera gärna två-tre gånger att du har mätt rätt. 

Gardinstång: Mät från undersidan av gardinstången ner mot golvet till den punkt du vill att gardinen ska sluta. Mät gärna flera gånger då golvet kan vara ojämnt. Ska du hänga dina gardiner med ringar? Mät från ringarnas underkant.

Gardinskena på vägg: Mät från toppen av gardinskenan ner mot golvet till den punkt du vill att gardinen ska sluta. 

Gardinskena i tak: Mät från tak ner mot golvet till den punkt du vill att gardinen ska sluta. 

En del vill att gardinerna ska sluta just ovanför golvet, andra vill att gardinerna ska ta i golvet medan det finns andra som vill att gardinerna ska bölja ner på golvet. Hur vill du att dina gardiner ska hänga? Utgå från det och mät från rätt mätpunkt på gardinstången eller gardinskenan. Det är också viktigt att ha 

Har du frågor? Tveka inte på att kontakta oss direkt så hjälper vi dig. Skicka en förfrågan via vårt Kundforum eller ring oss på 090-200 60 90. 

Med vänliga hälsningar, 
Alexandra 

Av Kundtjänst